DÖRT İLÇEMİZİN TURİZM TOPLANTISI YAPILDI

21.02.2015

Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent İlçelerimizin Turizm Potansiyelleri ve önümüzdeki 2 yıl içinde bu ilçelerimizde Turizm alanında yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantı Bafra Öğretmen Evi’nde yapıldı.

Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Kaymakamı, Yusuf Gemici, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Ediz, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma,  Samsun Büyük Şehir Belediyesi Meclis Başkan vekili Turan Çakır, Samsun Büyük Şehir Belediyesi AK Parti meclisi grup başkan vekili Nihat Soğuk, Samsun Büyük şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun Kültür ve Turizm İl müdürü Yüksel Ünal AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, 19 Mayıs AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kalaycı,  OMÜ Bafra MYO Müdürü Ali Kemal Ayan, dört ilçenin belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı.

Toplantıda her ilçenin turizm eylem planları görüşüldü, Samsun Valiliği Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Hayri ŞEN tarafından Bafra’nın ve diğer ilçelerin turizm potansiyelleri ile ilgili sinevizyon sunumu yapıldı. Toplantıda ev sahibi olarak önce Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir konuşma yaparak ilçenin turizm potansiyellerinden bahsetti ve konu hakkında görüşlerini açıkladı. Daha sonra Alaçam, Yakakent 19 Mayıs ilçelerinin belediye başkanları ve kaymakamları birer konuşma yaptıktan sonra Bafra Kaymakamı Halis Arslan konuşmasını yaptı. Son olarak ta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Valisi İbrahim Şahin hitaplarını gerçekleştirdiler.

Yapılan konuşmalardan sonra Bafra ilçesi Turizm Eylem Planı önermelerinin sunumu yapıldı. Ayrıca Alaçam, Yakakent ve Vezirköprü ilçelerinin de Turizm Eylem Planı önermeleri anlatıldı. Bu önermelerin içerisinde 2 yıl içinde öncelikli olarak hangilerinin yapılması gerektiği toplantıda tartışıldı. Bu önceliklerin değerlendirilmesinin yapılacağı ifade edildi.

DÖRT İLÇEMİZİN TURİZM TOPLANTISI YAPILDI