ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLANDI

18.03.2015

İlçemizde “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitleri Anma Günü” çeşitli programlar ile kutlandı.

İlk program Bafra Belediyesi Asri Mezarlığı içinde bulunan Garnizon Şehitliği’nde yapıldı. Programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı İlhan Güngör, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çamaş, İsmail Kurt, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar, Şehit Aileleri Derneklerimizin başkan ve yöneticileri, gazilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, daire amir ve müdürleri ile vatandaşlarımız katıldı. Şehitlik de program ilçe müftüsü İsmail Çiçek’in duası ile tamamlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma etkinliği, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde Kızılırmak Anadolu Lisesi’nin programı ile devam etti. Program; Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Okul Müdürü Ömer Demirkol’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Çanakkale Şehitleri ile ilgili şiirler okundu, ödül töreni yapıldı, oratoryodan sonra, Bismillah Koca Seyit Şiiri eşliğinde drama gösterisi ve Çanakkale Geçilmez Tiyatrosu sahnelendi. Ayrıca Kelikler Mahallemizde bulunan Kelikler ilk-ortaokulu tarafından Çanakkale Savaşları Menüsü ikramı yapıldı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılı ve şehitleri anma günü programları dolayısıyla Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şunları söyledi: “Bugün tarihi bir gündür. Ülkemizin her yerinde ve ilçemizde çok anlamlı programlar yapılmaktadır. Kaymakamlığımız, okullarımız, şehit aileleri ve gaziler derneklerimiz, halkımız ile belediyemiz çok kapsamlı programlar ve etkinlikler yapmışlardır. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla andık. Dualar yolladık. Çanakkale zaferimiz çağlara hükmeden ve nesilden nesile aktarılacak destansı bir zaferdir. Yokluklar ve imkânsızlıklar içinde kazanılmış bir zaferdir. Çanakkale ruhu sonsuza kadar devam edecektir. Yapılan programlar şehitlerimize bir vefa olduğu kadar bu ruhun anlatılması bakımından da çok önemlidir.  Bafra Belediyesi olarak hazırladığımız bir kitapçığı okullarımızda öğrencilerimize dağıttık. Bu kitapçıkta Çanakkale savaşı, savaşın nedenleri, Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Onbaşı, 57. Alay, Nusret Mayın Gemisi, Kınalı Ali, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli şiiri ve Çanakkale Türküsü yer almaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılını kutluyor, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLANDI