BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

07.04.2016

Bafra Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantının gündemi şu maddelerden oluştu:

1-Bafra Belediye Meclisi’nin 06.04.2016 tarihli Olağan Nisan toplantısına ait gündemin oylanması.

2-Belediye Meclisi Kâtiplerinin seçimi.

3-Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan Vekillerinin seçimi.

4-Belediye Encümeni 3 üyesinin seçimi.

5-Plan ve Bütçe, İmar ve Tarife Komisyonlarının seçimi.

6-Belediye Başkanlığı’na ait Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi.

7-Gelen evrak ve dilekçelerin görüşülmesi

Belediye Meclisi’nin gündem maddeleri arasında yer alan Meclis Başkan Vekillikleri seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Hamit Kılıç 1. Başkan Vekili, Eyüp Sabri Şahin 2. Başkan Vekili olarak seçildi.

Daha sonra Meclis Katipleri üye seçimi yapıldı. Seçim sonucunda Faruk Ayran ve Ömer Çapoğlu asil üye, Ümit Sezgin ve Tevfik Türken yedek üye olarak seçildiler.

Belediye Encümenine ise Salih Helvacı, Hatice Şeker ve Ümit Sezgin seçildiler.

Plan ve Bütçe Komisyonuna Murat Bolat, Ali Kale ve İsmail Bekar; İmar Komisyonu’na Hasan Yavuz Ataseven, Tevfik Türken, Soner Taş; Tarife Komisyonu üyeliklerine Sebahat Kurt, Recep Ayfer, Mehmet Torun;
Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Asil üyeliklerine Asil: Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Başkan Yardımcıları Hüseyin Çamaş, Şaban Deniz, Faruk Ayran ve Murat Bolat seçilirken Yede Üyeliklere ise Ramazan Çotur, Ömer Çapoğlu, Ümit Sezgin, Mustafa Sekmen ve Salih Helvacı seçildi.

Seçimlerin sonrasında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belediye Başkanlığı’na ait Faaliyet Raporunu okudu.

Başkan Şahin 2015 yılında Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin raporunu sundu.

Başkan Şahin’in Belediye Meclisi’nde dile getirdiği Fen İşleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetleri şu şekilde:

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

2015 FAALİYET RAPORU

1-         Aşevi’nde hazırlanan 1200 kişilik 3 çeşit yemek her gün personelimiz tarafından evlere dağıtılmaktadır.

2-         Ramazan ayında her gün 6500 kişilik yemek evlere dağıtıldı. Ayrıca büyükşehir belediyesi ile koordineli olarak kadir geçesi yeni kent meydanında Bafra Belediyesi 5.000 kişilik Büyükşehir Belediyesi 5000 kişilik olmak üzere toplam 10.000 kişiye iftar yemeği verilmiştir.

3-         1800 aileye kuru gıda paketi ve 250 aileye yakacak yardımı yapılmıştır.

4-         157 kişiye 46.200 lira nakdi yardım yapılmıştır.

5-         İlçemizde tespiti yapılan Suriyeli mülteci ve soydaş göçmen 150 aileye gıda, yakacak ve kılık kıyafet yardımı yapılmıştır.

6-         İlk-orta ve lise dengi okullardaki 500 öğrenciye çanta kırtasiye ve 500 öğrenciye de okul kıyafet yardımı yapılmıştır.

7-         Dul-yetim, engelli ve şehit ailelerine kılık kıyafet yardımı yapılmaktadır.

8-         İlçemize gezi, spor faaliyeti ve staj için gelen öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin konaklamaları sağlanıp günlük yemek ihtiyaçları karşılanmıştır.

9-         Geçen yıl ilçemiz balık göllerinde meydana gelen bot faciası gibi doğal afetlerde görevli personelimize ve vatandaşlarımıza yiyecek ve içecek yardımı yapılmıştır.

10-       İlçemizdeki amatör spor kulüplerine ayni ve maddi destek sağlanmaktadır.

2015 YILI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN FAALİYETLER

1-83 adet kırsal mahallemizde yol tesviye ve çakıllama çalışmaları yapılmıştır.

2-32 adet kırsal mahallemizde yol kanal ve menfez geçiş çalışmaları yapılmıştır.

3-15 adet kırsal mahallemizde yol göçük ve heyelan çalışması yapılmıştır.

4-Şehir merkezimizdeki 10 mahallede ve 38 sokakta 17.000 ton sıcak asfalt çalışması yapılmıştır.

5-Doğalgaz Telekom ve Yedaş tarafından yapılan yer altı çalışmalarının kaynaklanan yol tahribatlarının tamiratları asfalt yama ile kaplanmıştır.

6-33 adet mahallelerimizde çocuk oyun gurubu alanları oluşturulmuştur.

7-4 adet kırsal mahallemizde toplam 1400 ton sıcak asfalt çalışması yapılmıştır.

8-Şehir merkezimizde 6 cadde ve sokakta toplam 9600 metrekare kaldırım çalışması yapılmıştır.

9-Şehir merkezimizde bulunan 4 adet lisenin bahçesinde toplam 3700 metrekare alan betonlanmıştır.

10-Yeni mezarlık alanında 50 dönüm arazinin zemin tesviye çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca 70 metreküp beton kullanılmıştır.

11-Kırsal mahallerimizde ihtiyaçlarına göre 1205 adet bordür 4600 metre kare kilitli parke taşı ve Büyükşehir Belediyesi’ne Ali Kale caddesinde kullanılmak üzere 15000 metre kare kilitli parke taşı verilerek toplamda 19600 metre kare kaldırım taşı üretilmiştir.

BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI