İLÇEMİZDE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

09.10.2017

Bafra’mızın Asar Mahallesi'nde SASKİ tarafından yürütülen içme suyu, beton yol ve atık su çalışmaları için toplu açılış töreni gerçekleşti.

Bafra Asar Mahallesi'nde içme suyu, beton yol ve atık su çalışmaları toplu açılış töreni gerçekleşti. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açılış konuşması yaptı. Başkan Şahin konuşmasında; “İçme suyu konusunda kangren haline gelmiş olayların çözülmesi noktasında çok önemli gelişmeler oldu” dedi.

Başkan Şahin konuşmasında şunları söyledi: “Bu hizmetler tamamlandığında su ile ilgili az problemler kalacağına inanıyorum, bu çalışmalar tabi ki bitmeyecek devam edecek ve susuz hiç bir mahallemiz kalmayacak. İlçemize yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Sedde Projemiz, Kültür Merkezi, Hal ve Otogar projelerimiz de yakında hayata geçecek. Böylece ilçemizin büyük problemleri çözüme kavuşmuş olacak. Bizler de Bafra Belediyesi olarak Beton Yol, Asfalt ve Kaldırım çalışmalarına devam ediyoruz.”

Daha sonra söz alan Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi: “3 buçuk yılda 110 milyon yatırım yaptık. Yol problemini yarı yarıya ortadan kaldırdık. Bizimki yapılmadı acaba ne zaman yapılır? diye düşünen olabilir. Eksik olanları da en kısa zamanda tamamlayacağız. İçiniz rahat olsun.

Görevi devir altıktan bu yana Bafra için 3 buçuk yılda 70 milyon tl yol çalışmalarına, 40 milyon tl de su çalışmalarına olmak üzere toplamda 110 milyon TL harcadıklarını dile getiren Yılmaz, “SASKİ çalışmalarına baktığımızda, 270 bin metre içme suyu isale hattı, 26 bin 400 metre atık su ve yağmur suyu tesisatı yapmışız. Bu çalışmaların büyük bir bölümü Hacıoğlu İçme Suyu Grubunu kapsıyor. Hacıoğlu grubuna yaklaşık 21 milyon TL’lik bir yatırım yaptık” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti genel başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, “Bugün bu yatırımlar sadece bu bölgede değil ülkemizin dört bir yanında bütün mahallelerimize, köylerimize şehirlerimize gitmektedir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz program şehrimize hayırlı olsun. Özellikle medeniyetin beşiği olarak adlandırılan bu mekanda bu buluşmayı ben çok kıymetli bulunuyorum. 2017 yılındayız bu güçlü medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklarda geleceğe dair söyleyeceğimiz çok sözler var, çok güçlü hayallerimiz var ve bu yolda ilerliyoruz. Uluslararası anlamda ev sahipliği yapan bu mekan Bafra'yı bir adım öne taşıyarak Bafra'yı çok şanslı bir ilçe yapıyor. Zaman zaman eksikliklerimiz olabilir, fakat bunu asla görmezden geliyoruz diyemeyiz. Şu an programda olmayabilir ama muhakkak göremediğimiz erişemediğimiz noktalara, ilçelere, köylere Allah'ın izni ile yetişeceğiz” dedi.

Samsun Valisi Osman kaymak ise konuşmasında şunları söyledi: “Samsun'da göreve başladığımızdan bu yana zaman zaman ilçelere, köylere geçiyoruz, biraz önce Büyükşehir Belediye başkanımız bahsetti, ben de 25 yıllık kaymakamlık görevimde şunu gördüm. Vatandaşların kaymakamdan en çok istedikleri yol ve su idi. Artık yol ve su problemini konuşmamamız lazım. Bunun için Cumhurbaşkanımız diyor ki “Artık su ile ilgili sorunlar duymak istemiyorum, bana bir köyde su yok dedirtmeyin”. Bunun için bütün valiler, kaymakamlar, belediye başkanları bu çerçevede yoğun bir şekilde çalışıyor. Hükümetimiz son yıllarda büyük rakamlarla teşvikler veriyor. Bafra aslında tarımdan sonra hayvancılık anlamında da çok büyük bir potansiyele sahip ve Bafra'da şuan 50 bine yakın büyükbaş hayvan var, ama Bafra 100 bine yakın hayvanı barındıracak bir güce sahip, hayvancılıkla birlikte tarımı da arttırabiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından Toplu Açılış Töreni Vali Osman Kaymak, Samsun AK Parti Milletvekili ve Ak Parti genel başkan yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Asar Mahalle Muhtarı Bahri Bozok Başbakan Yardımcısı Karaaslan, Vali Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ve Bafra Belediye Başkanı Şahin'i evinde misafir etti. Muhtar Bahri Bozok ve eşi Havva Bozok davetlilere mahallelerine ziyaretleri nedeni ile teşekkür etti.

İLÇEMİZDE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ