BAŞKAN ŞAHİN AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

05.04.2018

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile Bafra Baro Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarete, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Elif Akkaya, Ak Parti ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve avukatlar, Samsun Barosu Bafra Temsilcisi Av. Serkan Dönüm ile Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Murat Bircan katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle, hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan, savunma mesleğinin temsilcileri olan avukatlarımızın bu özel gününü kutlar, mesleğin ve yargının tüm sorunlarının çözülmüş olduğu güzel günlere kavuşmamızı dilerim. Görüyoruz ki, bu sorunlar büyük bir hızla çözülmektedir. Hukuk sistemimizi ele geçirmek isteyenlerin bu amaçlarına ulaşmaları başarılı bir şekilde engellenmiştir. Bu sayede hukuk sistemimize güven duygusu artmıştır. Avukatlarımız mülkün temelinin adalet olduğuna inanan; adaleti ayakta tutmak, haksızlığı önlemek ve hakkın yerini bulmasını sağlamak için mücadele etmektedirler. Avukatlarımız hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü olarak vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu duygu ve düşünceler içerisinde birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi değerli avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutluyorum.“

BAŞKAN ŞAHİN AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLADI