83’ÜNCÜ ATATÜRK KOŞUSU SONA ERDİ

27.12.2018

Bafra Fatih Ortaokulu ve Bafra Belediyesi tarafından organize edilen, 83. Büyük Atatürk koşusu yapıldı.

Bafra girişi Çetin Ertuğrul Dereci Parkında 09.30’da başlayan koşu, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele için Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde yapılan yol koşusu, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler olmak üzere 4 kategoride gerçekleşti.

Bafra Belediyesi tarafından da desteklenen 83'üncü Büyük Atatürk Koşusuna toplam 250 sporcu katıldı. Koşu sonrasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yarışmada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur şunları söyledi: “Dereceye giren öğrencilerimiz arasından belki gelecekte Türkiye'yi temsil edecek çocuklar çıkacak. Belki milli takıma girecekler belki de Avrupa’da ve dünyada şampiyonluklar kazanabilecek çocuklarımız çıkacaktır. Bu tip organizasyonlar hem çocuklarımızı spora teşvik ediyor, hem de bu gibi organizasyonlarda şampiyon atletler çıkabiliyor"

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise konuşmasında, “Bafra Belediyemizin desteklediği, 83. düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu’na katılan tüm sporcu öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Soğuk havaya rağmen öğrencilerimiz durmadan koşarak, varış alanına geldi ve dereceye girdi. Kupa ve madalya almaya hak kazanan öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Büyük Atatürk Koşusu’nda Yıldız Kızlar kategorisinde dereceye giren İmam-Hatip Ortaokulu’ndan Merve Can, Mustafa Erdin Ortaokulu’ndan Şevval Nur Koparan ve Şura Nur Asan`a ödüllerini Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur verdi. Yıldız Erkekler kategorisinde dereceye giren Fatih Ortaokulu’ndan Tamer Koca, Enes Saydam ve İmam-Hatip Ortaokulu’ndan Selahattin Yıldız`a ise ödüllerini Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç takdim etti. Genç Kızlar kategorisinde dereceye giren Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Hamide Göçer ve Buse Mert, Atatürk Anadolu Lisesi’nden Edanur Fırtına`ya ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan verirken, Genç Erkekler kategorisinde dereceye giren Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Mevlüt Efe Özen, Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Şahin Çakır ve Altınkaya Anadolu Lisesi’nden Ahmet Anıl Baltacı`ya ise ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu takdim etti.

83’ÜNCÜ ATATÜRK KOŞUSU SONA ERDİ